fbpx
+904882143030 info@batmanyasam.com.tr P/C: 08:00-17:00 CT: 13:30
Psikoloji

Psikoloji

Özel Batman Yaşam Hastanesi’nin Psikoloji Birimi, bireylerin yaşadığı psikolojik sorunlarla baş etmelerine, kişisel gelişimlerine, benliklerini tanımalarına ve psikolojik iyi oluş halini sürdürmelerine destek olmaktadır. Aynı zamanda hastanede yatan hastalar ve yakınlarına tıbbi tedavilerinin yanı sıra psikolojik destek sağlanmaktadır. Çocuklar, ergenler ve yetişkinler için psikoterapi imkanı sunulmaktadır.

Psikolojik destek ve terapiye ihtiyaç duyan kişiler genellikle aşağıdaki gibi konularda yardım alabilir:

Depresyon: Dikkat dağınıklığı, karamsarlık, kilo değişimleri, hüzün, yalnızlık hissi, hayattan zevk alamama ve uyku problemleri gibi belirtilerle başa çıkmak için.

Yaygın Anksiyete Bozukluğu: Yoğun kaygı ve endişe, dikkat dağınıklığı, yorgunluk, titreme, terleme gibi belirtilerle başa çıkmak için.

Sosyal Anksiyete Bozukluğu: Günlük etkileşimlerde başkaları tarafından gözlem altına alınma veya yargılanma korkusundan dolayı ortaya çıkan yoğun kaygı, korku ve utanç gibi duygular için.

Panik Bozukluk: Aniden başlayan ve zaman zaman tekrarlayan şiddetli korku atakları için.

Fobiler: Aşırı korku durumları, hayatı etkiler ve kaçınmaya neden olabilir. Uçak korkusu, yükseklik korkusu, hayvan korkusu, karanlıkta kalma korkusu, kapalı alan korkusu gibi örnekler.

Obsesif-Kompulsif Bozukluk (OKB): Takıntılı düşünceler ve tekrarlayan davranışlarla başa çıkmak için.

Cinsel İşlev Bozuklukları: Cinsel birleşmeye izin vermeyen vajinismus, cinsel ağrı, cinsel istek, cinsel uyarılma, orgazm sorunları için.

Aile, Evlilik, Çift ve Boşanma Sorunları: Duygu odaklı terapiyle çiftlerin yaşadığı olumsuz döngüleri düzenlemek, duygusal bağın yeniden yapılandırılmasını sağlamak için.

Yeme Bozukluğu: Sağlığa zarar verebilecek derecede yetersiz ya da aşırı yeme davranışları için.

Psikolojik Testler:

  • Kişilik Testleri: Minnesota Çokyönlü Kişilik Envanteri (MMPI) gibi testler ruhsal sorunları belirlemede veya kamu güvenliği alanında çalışanların kişiliklerini değerlendirmede kullanılır.
  • Depresyon ve kaygı bozukluklarının değerlendirilmesi için Beck Depresyon Envanteri.
  • Çocuk Değerlendirme Testleri: Dil, psikososyal ve motor gelişim düzeyini ölçmek için AGTE ve otizm taraması için CARS gibi testler.
  • Nöropsikolojik Testler: Zihinsel performansı ölçer, demansiyel rahatsızlıkları değerlendirir ve depresyon taramaları yapar.
  • Zeka Testleri: Kent EGY ve Porteus Labirenti gibi testler, zeka kapasitesini ve performansını değerlendirmek için kullanılır.

Hastane psikoloji birimi, bireylerin ruh sağlığına yönelik bilimsel ve profesyonel yöntemlerle destek olur ve tedavi sürecine yardımcı olur.